вторник, септември 26, 2023
Google search engine
ПочетнаШтип NewsЈорданов: Општина Штип од населба Автокоманда почнува со промена на застарената водоводна...
spot_img

Јорданов: Општина Штип од населба Автокоманда почнува со промена на застарената водоводна и канализациона мрежа!

Во населбата Автокоманда, на улицата „Солидарност“ од денеска почнува променета на водоводната и канализационата мрежа, а паралелно се работи и на улицата „Браќа Даневи“, проекти кои треба да завршат до следниот месец.

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, најави дека по ваквиот зафат ќе следува и асфалтирање на улиците.

Дополнително Јорданов истакна дека од година во година со ваков пристап ќе бидат решени сите големи проблематични, но и застарени водоводни и канализациони мрежи.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ