недела, декември 10, 2023
spot_img
ПочетнаШтип NewsЈубилејни признанија на крводарители од Штип денеска се доделија во просториите на...
spot_img

Јубилејни признанија на крводарители од Штип денеска се доделија во просториите на Црвен крст

Јубилејни признанија на крводарители од Штип денеска се доделија во просториите на Општинската организација на Црвен крст Штип по повод 17 март, денот на крвдарителството. Се доделија признанија, благодарници и плакети по повод јубилеј од 50, 75 година крводарување, постхумно, како и на благодарници на институции.

Соработката меѓу Црвениот крст Штип и Трансфузиона медицина се зацврствува, а за тоа сведочи и статистиката односно бројката со која се покажува дека во Штип има голем број хумани граѓани. Доктор, Мери Шорова потенцираше дека се прават напори и младите да се вклучат во процесот на дарување на крв.

Акциите за дарување на крв продолжуваат и во текот на оваа година, а од Црвен крст Штип потенцираа дека очекуваат бројката повторно да биде надмината и да се соберат што е можно повеќе крвни единици.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ