вторник, ноември 28, 2023
Google search engine
ПочетнаШтип NewsЈорданов: Општина Штип ќе биде целосно дигитализирана, од следната година „шетањето“ по...
spot_img

Јорданов: Општина Штип ќе биде целосно дигитализирана, од следната година „шетањето“ по шалтерите ќе биде минато!

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов истакна дека јавната администрација ќе добие нов софтвер за дигитализација, а на овој начин ќе завршат „шетањата“ на граѓаните од шалтер до шалтер.

Штипјани ќе можат да комуницираат со јавната администрација преку електронски пат, без да доаѓаат во општинската зграда.

Дигитализацијата особено ќе биде добердојдена да се избегне излегување среде горештини во летите денови или во ладните на зима, а притоа ќе се овозможи и на граѓаните кои работат преку ден да можат да си ги завршат своите потреби по електронски пат без да бараат ослободување од работните места.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ