петок, април 12, 2024
spot_img
ПочетнаШтип NewsШтипјани добиваат ново катче: Од денеска почна уредувањето на повеќенаменскиот парк во...
spot_img

Штипјани добиваат ново катче: Од денеска почна уредувањето на повеќенаменскиот парк во населба 8ми Ноември (ФОТО)

Заедно со јавните претпријатија од денеска се започна со уредување на повеќенаменскиот парк во населба 8ми Ноември. Со поставување на вештачка трева за мал фудбал и специјализирана подлога за баскет, целосно оградување и осветлување, како и хортикултурно уредување целосно ќе се промени изгледот на постоечкиот парк, се со цел младите да имаат можност да рекреираат и спортуваат.

Овој проект е во вредност од 1.500.000,00 денари, средства обезбедени од Буџет на Општина Штип.

Со градежни активности започнуваме и во други населби низ градот се со цел модернизирање и урбанизирање на Општина Штип.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ