вторник, март 21, 2023
Google search engine
ПочетнаМакедонијаШтипјанецот Киро Глигоров прв ја честиташе независноста: Незаборавна атмосфера и солзи радосници...
spot_img

Штипјанецот Киро Глигоров прв ја честиташе независноста: Незаборавна атмосфера и солзи радосници – Одекна „Македонија“ на денешен ден (ВИДЕО)

Веднаш по објавувањето на првичните резултати од референдумот одржан на 8 Септември 1991 година, беше јасно дека граѓаните во огромен процент ја поддржале самостојноста на Македонија, беше организирана прослава.

Атмосфера на плоштадот „Македонија“ е овековечена на снимките во продолжение кои предизвикуваат солзи, силни емоции и копнеж повторно да се почувствуваме “ослободени”, независни и самостојни.

Независноста на Македонија прва ја призна Бугарија, по што следуваа признавања од Турција, Словенија, Хрватска, Русија, Босна и Херцеговина.

Прв независноста ја честиташе Штипјанецот Киро Глигоров, тогашен прв претседател на независна и самостојна Република Македонија.

https://www.youtube.com/watch?v=paX38Amac-8&t=1s

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ