среда, април 17, 2024
spot_img
ПочетнаМагазинЖивотЧовекот кој e заборавен од смртта, сега има повеќе од 180 години! 
spot_img

Човекот кој e заборавен од смртта, сега има повеќе од 180 години! 

За такви случаи имаме читано само во Библијата – луѓе кои доживеале 100 години и многу повеќе. Денешниот херој, сепак, е многу реален и живее во Индија. Дали е тој најстариот човек на светот? Еве ја неговата приказна:

„Јас сум најстариот човек на светот, роден сум пред 181 година. Смртта ме заборави.

Неговото име е Махашта Мураши, тој е чевлар од Варанаси во северна Индија. Тој тврди дека е роден во 1835 година и дека живеел 181 година. Ако ова е вистина, тогаш овој човек е еден од најстарите луѓе во светот и во историјата на човештвото. Постара од него е само неговата долгогодишна мајка Ефичо, родена пред 191 година во Нигерија, но нејзината приказна не е со сигурност

Индиските власти и личните документи ги потврдуваат зборовите на Мураши. Но, лекарите не можеле да потврдат, бидејќи последниот лекар што го прегледал починал во 1971.

Според извештаите на медиумите, чевларот е роден во Бангалор на 6 јануари 1835 година. Потоа, во 1903 година, тој се преселил во Варанс, каде што работел до неговото пензионирање на 122-годишна возраст. 

– „Ги надживеав моите внуци, кои одамна починаа. Се чини дека смртта целосно ме заборави. Никогаш не мислев дека ќе доживеам 150 години, што остана до 170. Веројатно сум бесмртен. А тоа ми причинува неописливо задоволство“, филозофски вели човекот.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ