вторник, ноември 28, 2023
Google search engine
ПочетнаШтип News(ФОТО) Иван и Марио на јуниорска Меѓународна Олимпијада во Дубаи го освоија...
spot_img

(ФОТО) Иван и Марио на јуниорска Меѓународна Олимпијада во Дубаи го освоија бронзениот медал!

Иван и Марио на престижната Меѓународна јуниорска Олимпијада по природни науки во Дубаи го освоија бронзениот медал!

Ќе се покрене иницијатива во Советот на Општина Штип, за ваквите исклучителни таленти да добиваат годишни стипендии од локалната самоуправа!

Иван и Марио се ученици во СОУ Гимназија “Славчо Стојменски” Штип

“Овие две момчиња, Иван и Марио, на престижната Меѓународна јуниорска Олимпијада по природни науки, која се одржа во Дубаи, во конкуренција со 900 други млади љубители на науката, успеаја да го освојат бронзениот медал!
Не само што ме направија да бидам неизмерно горд на нивниот успех, туку ме поттикнаа да покренам иницијатива до Советот на Општина Штип, за ваквите исклучителни таленти да добиваат годишни стипендии од локалната самоуправа. Така ќе мотивираме уште поголеми достигнувања на учениците во секое поле!” изјави Градоначалникот Иван Јорданов.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ