среда, април 17, 2024
spot_img
ПочетнаШтип NewsФормирано координативно тело во Истокот за превенција од евентуални пожари
spot_img

Формирано координативно тело во Истокот за превенција од евентуални пожари

Од денеска е формирано координативно тело во Истокот за превенција од евентуални пожари.

Целта е да се подигне свеста и кај централната власт со цел да преземат поголеми активности за евентуалните пожари во Истокот.

„Ова тело ќе овозможи координација на Општините за заедничко превентивно делување. Договоривме меѓусебна соработка и зборувавме за сите ресурси со кои се располага да бидат ставени на активност во текот на целото лето“, изјави Јорданов.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ