недела, декември 10, 2023
spot_img
ПочетнаШтип NewsСтарата калдрма оди во заборав: Улицата во населба Македонка добива асфалт -...
spot_img

Старата калдрма оди во заборав: Улицата во населба Македонка добива асфалт – Штип се претвора во современ и урбан град (ФОТО)

Денес, Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов изврши увид во поставување на асфалтен слој во населба Македонка.

По неколку децении калдрм, конечно жителите на нас. Македонка ќе добијат улици без прашина и кал, а со тоа и нормално одвивање на сообраќајот.

Јорданов дополнително истакна дека ќе се бетонираат и краците со што населбата ќе го добие ликот што го заслужува.

Жителите кои живеат на овој дел од градот се задоволни од сработеното и истакнуваат дека конечно после толку години некој да се сетил за оваа населба.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ