петок, април 19, 2024
spot_img
ПочетнаМакедонија ССМ ќе блокира фабрики, институции и патишта: Веднаш да се изгласа законот...
spot_img

 ССМ ќе блокира фабрики, институции и патишта: Веднаш да се изгласа законот за минимална плата

Сојузот на синдикати на Македонија објави дека 300 членови на штрајкувачките одбори и синдикалните одбори донеле едногласна одлука за организирање различни форми на притисок со цел да се зголеми минималната плата на 18.000 денари.

-ОДЛУКА за организирање на собир пред Собранието на Македонија на 10.02.2022 година со почеток во 11 часот со општ повик до сите граѓани, работници и синдикати за поддршка на пратениците веднаш да го изгласаат законот за минимална плата од 18.000 денари и спирално зголемување на останатите плати.ОДЛУКА за организирање други облици на притисок, блокирање на фабрики, институции и патишта со предходна најава и организација, соопштија од ССМ

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ