петок, април 12, 2024
spot_img
ПочетнаШтип NewsСреќна школска година - Општина Штип преку компаниите Stip CityMall, ЕАМ...
spot_img

Среќна школска година – Општина Штип преку компаниите Stip CityMall, ЕАМ и Халкбанк обезбеди донација ранци, прибор и маици за сите првачиња!

“Огромните поскапувања и економската криза која негативно се рефлектира врз буџетот на секое семејство, нѐ задолжува нас како општина да превземеме итни чекори за помош и поддршка на граѓаните.
Оваа година, во соработка со неколку општествено одговорни компании, ќе обезбедиме неопходни средства за успешен почеток на училишната година за секое прваче во Штип.
Stip city mall обезбеди ранче за секое прваче, компанијата ЕАМ секоја година обезбедува маички за сите првачиња, а здружението Ефектива во соработка со Халк банка ќе обезбеди прибор за малите ученици.
На овој начин ќе овозможиме секое детенце од прво одделение со радост да ја почне оваа нова учебна година.”
, Истакна Градоначалникот Иван Јорданов.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ