петок, септември 22, 2023
Google search engine
ПочетнаШтип NewsСо едноминутен молк, рецитал и положување свежо цвеќе денеска во Штип се...
spot_img

Со едноминутен молк, рецитал и положување свежо цвеќе денеска во Штип се одбележаа 41 година од прераната смрт на великанот Ацо Шопов

Со пригодна манифестација и положување свежо цвеќе денеска се одбележаа 41 година од смртта на Ацо Шопов.

Преставници од Локалната саамоуправа, политички партии, делегации и пријатели положија свежо цвеќе, а со пригоден говор присутните ги поздрави претседателот на здружението на борци.

„Денес се навршува41 година од неговата прерана смрт. Ацо Шопов е учесник во НОБ од 1941- 1945 година. Се поврзува со врвни поети во Македонија, а неговата поезија е поврзана и со поети од светски ранг. Ацо Шопов е роден на 20 декември 1923 година Штип, а почина на 20 април 1982. Основно училиште и гимназија завршува во родниот град Штип и завршува филозофски факултет во Скопје“ – потенцираше Мицевски.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ