петок, април 12, 2024
spot_img
ПочетнаМакедонијаСлавјанка одлучи: Македонија мора да биде силна, ќе испратиме војници на НАТО...
spot_img

Славјанка одлучи: Македонија мора да биде силна, ќе испратиме војници на НАТО мисии во Ирак и Летонија

Владата, на вчерашната седница, донесе одлука за испраќање припадници на Армијата на Република Македонија и вработени во Министерството за одбрана, за учество во две НАТО мисии.

Првата НАТО мисија ќе биде во Ирак – „NATO Mission Iraq – NMI“, додека втората под име „Зајакнато истурено присуство“ (enhanced Forward Presence – eFP) ќе се одвива во Република Летонија.

Не е познато кога ќе бидат испратени војниците, ниту колкав број припадници на АРМ ќе учествуваат во нив.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ