среда, декември 6, 2023
spot_img
ПочетнаШтип NewsРевизија за работењето на претходните градоначалници се најавува во...
spot_img

Ревизија за работењето на претходните градоначалници се најавува во Штип и Виница.

Ревизија за работењето на претходните градоначалници  се најавува во Штип  и Виница. Штипскиот буџет за идната година оваа ставка веќе ја содржи  што значи дека   финансиско-материјалното работење во периодот 2017-2021 ќе биде ставено под лупа.  Праксата секаде во  развиениот свет подразбира ревизија, а таа  на одреден период е и законска постапка но кај нас под ревизија најчество  се подразбира   темелна проверка на секое финансиско ќоше, но и политички реваншизам. 

Идентично како Јорданов размсилува и  градоначалникот на Виница Миле Петков каде ревизија  на работењето на  оваа општина  исто така е предвидена.

Освен во општините, ревизија  е предвидена и во ЈП-ја, како штипски „Исар“.

Во споменатите три општини  досега градоначалници беа од СДСМ,  а по изборите во октомври народот градоначалници таму делегираше од ВМРО ДПМНЕ. Тие во своите  предизборни кампањи многупати се потенцираа недомакинско и   незаконсмо работење, имаат ли  вистински индикации или  се е само рутина, ќе покажат ревизиите.

тв стар

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ