четврток, март 30, 2023
Google search engine
ПочетнаМакедонијаПровокациите низ Македонија продолжуваат: По бугарско знаме на споменикот на Гоце Делчев...
spot_img

Провокациите низ Македонија продолжуваат: По бугарско знаме на споменикот на Гоце Делчев во Скопје, се најавува и „чистка“ на спомениците!

Бугарите бараат влегување во македонскиот Устав и ги засилуваат провокациите, како што беше поставувањето на бугарско знаме на споменикот на Гоце Делчев во Градскиот парк во Скопје пред неколку дена.

Сега, како што објави порталот МКД, најавуваат „нова офанзива“ од 15 до 21 август за „чистење на спомениците во Скопје“.

„Фондација Македонија повторно го исчисти споменикот на Георги Делчев во Скопје“, пишува на фејсбук страницата на фондацијата.

Претседателот на фондацијата Виктор Стојанов на 11 август за бугарските медиуми даде изјава дека му бил забранет влезот во Македонија кога со „членови на фондацијата се спремале да исчистат споменик кој општината не го одржува соодветно“.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ