сабота, април 20, 2024
spot_img
ПочетнаМакедонијаПочна да се случува тоа од кое сите се плашевме: Македонскиот јазик...
spot_img

Почна да се случува тоа од кое сите се плашевме: Македонскиот јазик стана број 2 со Францускиот предлог

Агенцијата БГНЕС го објави целиот текст на францускиот предлог за решавање на бугарско-македонскиот спор. Во него се прифатени сите бугарски барања, а она што власта во Скопје сакаше да го претстави како некаков успех во делот за јазикот е целосна катастрофа. Македонскиот јазик во францускиот предлог е именуван како„македонски јазик број 2“ што тоа и да значи.

Во име на Европската Унија, со задоволство ги поздравуваме денеска угледните претставници на Република Македонија на отворањето на преговорите за пристапување на вашата земја во Европската унија.

Ова е историски момент за сите нас кој означува пресвртница во еволуцијата на нашите односи. Процесот на проширување дава силен поттик за политички и економски реформи и ги зајакнува мирот, демократијата и стабилноста во Европа и ги зближува луѓето.

Повеќе инфо на следниот линк – https://infomax.mk/%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d0%be%d1%82-%d1%98%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d0%ba-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%80%d0%be%d1%98-2-%d1%81%d0%be-%d1%84%d1%80%d0%b0%d0%bd/?fbclid=IwAR0TfPZ3MEC28tEFpnTOWUZU3JaqSolnlApsKb-JtoDM4iR6ANfuiwDIqWA
ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ