среда, април 17, 2024
spot_img
ПочетнаМакедонијаОпштина Штип со транспарентен отчет кон граѓаните - Иван Јорданов ја претстави...
spot_img

Општина Штип со транспарентен отчет кон граѓаните – Иван Јорданов ја претстави програмата и визијата на градот со реализарини над 130 проекти (ФОТО)

Градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов, вчера ја презентираше програмата и визијата за нашиот град со реализирани над 130 проекти.

Изминатите 365 дена беа исполнети со бројни предизвици, но беа надминати благодарение на вербата во успех и потребата да се покаже целокупната одговорност која е дадена од нашите граѓани.

Изминатиот период го посветивме на развој на инфраструктурата, подобрување на условите во образованието, реконструкција и изведба на нови спортски и детски содржини, зголемување на општинските буџетски приходи, поддршка на младите, ранливите групи, бизнис секторот, жените и најмладите.

Со реализација на тековните проекти сите ја забележуваме промената во нашиот град.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ