петок, септември 22, 2023
Google search engine
ПочетнаШтип NewsОпштина Штип ги награди - „Првенците на генерацијата“ (ФОТО)
spot_img

Општина Штип ги награди – „Првенците на генерацијата“ (ФОТО)

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, денес се запозна со “Првенците на генарацијата”, откако нашата општина за прв пат воведе финансиска поддршка за учениците кои постигнуваат резултати, нижат награди и признанија.

Од оваа учебна година се доделуваат награди и стипендии во износ од 400.000 денари, за учениците кои врз основа на своето залагање и постигнатите резултати, даваат посебен придонес во воспитно-образованата дејност.

Во рамките на поддршката на Општината во делот на образованието воведовме наградување на најистакнатите ученици

-Првенци во генерацијата со износ од 5.000 денари на девет најдобри ученици во основните и средни општински училишта.

Целосно и одговорно ќе се залагаме да ги мотивираме младите за да се изградат во зрели, едуцирани и цврсти кадри, кои ќе ја понесат иднината.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ