сабота, септември 30, 2023
Google search engine
ПочетнаШтип NewsНов зелен лик на Штип - Донирани садници за реновираниот плоштад „Слобода”
spot_img

Нов зелен лик на Штип – Донирани садници за реновираниот плоштад „Слобода”

Компанијата Mozzart и помага на заедницата долги години, а листата на градови кои лидерот во приредување игри на среќа ги нацртал на својата мапа на хуманост се проширува.

Последен во низата е Штип, кој доби зимзелени садници од Mozzart за реновираниот плоштад “Слобода”.

Жителите на најголемиот град на истокот на Македонија, сега секојдневно уживаат во нова зелена оаза среде урбаното јадро.

„Општина Штип во соработка со општествено одговорни компании, постојано работи во насока на обезбедување на квалитетни животни услови на граѓаните од нашиот град. Овој пат, во соработка на Mozzart, успеавме да го оплемениме зеленилото на плоштад “Слобода” и во моментов имаме едно ведро катче во центарот на Штип, каде децата можат да ги минуваат своите најубави мигови”, истакна Вишна Шорова-Ангелова, Секретар на Општина Штип.

Плоштадот “Слобода” во Штип беше целосно реконструиран, а благодарение на донацијата на Mozzart, штипјани добија ново модерно, урбано и хортикултурно уредено катче.

„За нас секогаш е големо задоволство да поддржиме проекти кои ја подобруваат животната средина. Драго ни е што благодарение на нашата донација, штипјани сега уживаат во новиот,поубав и помодерен лик на нивниот омилен плоштад. Сигурни сме дека соработката со Општина Штип ќе продолжи и дека заедно ќе реализираме уште многу убави акции”, изјави Ивана Стефановска Крстевска, ПР Специјалист во Mozzart.

Лидерот во приредување игри на среќа ќе продолжи да инвестира во зелени проекти, се со цел рзвивање на еколошката свест и создавање подобра и поздрава животната средина.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ