вторник, ноември 28, 2023
Google search engine
ПочетнаНекатегоризираноНова пролетна акција: „Еко пролет во Штип“, се чистеше кај „Осми Ноември“
spot_img

Нова пролетна акција: „Еко пролет во Штип“, се чистеше кај „Осми Ноември“

Денес, градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов, заедно со граѓаните организираше нова еко акција и ја чистеа населбата „Осми Ноември“.

На овој начин се продолжи серијата еко акции за чистење на градските населби во Штип.

„Со оваа акција сакаме да ја зголемиме јавната свест за почиста и здрава животна средина, пракса која ќе ја продолжиме и во следниот период во сите останати населби vo нашиот град … Покрај чистењето, главен приоритет на општината ќе биде и пошумувањето, со единствена цел да ја зголемиме зелената површина во Штип“, изјави Јорданов.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ