понеделник, април 15, 2024
spot_img
ПочетнаШтип NewsМинусните температури нема да го остават Штип без вода
spot_img

Минусните температури нема да го остават Штип без вода

Двоцифрените минусни температури, нема да го доведат во прашање водоснабдувањето на Штип. Од ЈП Исар тврдат дека ситуацијата е под контрола и сите мерки за дополнително акумулирање на вода се преземени:
Ова значи дека ЈП редовно ќе ја испорачува потребната количина на вода, но во овој план важно место имаат и граѓаните:
Ова од причина што потрошувачката на вода во последните денови е значително зголемена. Вообичаено минималната потрошувачка од 80-90 л/сек се искачи на 100-110, а макималната достигнува и до 250 л/сек.
Ваквата состојба не е добра за никој. Ниту за сметките на граѓаните ниту за Исар кој последниве два месеца за електрична енергија плаќа по околу 300.000 евра.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ