петок, септември 22, 2023
Google search engine
ПочетнаМакедонијаМеџити не се предомислува, одлуката е донесена: Државјани на Косово и Албанија...
spot_img

Меџити не се предомислува, одлуката е донесена: Државјани на Косово и Албанија ќе можат да се лекуваат во Македонија по исти цени како и Македонците

Министерството за здравство донело одлука за израмнување на цените на здравствените услуги во Македонија, како за државјаните на земјата така и за граѓаните од Косово и Албанија. Целта е граѓаните на овие земји да се третираат еднакво за здравствените услуги и да плаќаат колку македонските државјани, пренесе ТВ21.

Целта е граѓаните на овие земји да се третираат еднакво за здравствените услуги и да плаќаат колку државјаните на РСМ.

„Косовските граѓани плаќаа двојни цени и тоа само во јавното здравство, а не во приватното. Дадовме наредба од Министерството за здравство ова да се израмни и да има исти цени како за државата, бидејќи всушност не доаѓаат странци во Македонија, тие се од Косово, особено за здравствени потреби. Презедов мерки и за граѓаните од Албанија кои доаѓаат и ги посетуваат болниците во Охридскиот регион“, вели Фатмир Меџити.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ