петок, септември 22, 2023
Google search engine
ПочетнаМакедонијаМакедонците имаат најмали пениси на Балканот, еве кои мажи се „најнадарени“
spot_img

Македонците имаат најмали пениси на Балканот, еве кои мажи се „најнадарени“

Германските истражувачи анализирале повеќе од 40 неодамнешни студии кои биле спроведени на илјадници и илјадници различни мажи.

Тимот извлекол податоци за просечната големина на пенисот од речиси 90 различни земји, пишува „Дејли мејл“.

Секогаш кога беше можно, истражувачите избегнуваа да користат студии во кои мажите сами ја пријавија големината на пенисот.

Од првите 20 земји на листата, половина од нив се во Африка, додека по три се во Јужна Америка, Северна Америка и Европа. На врвот на листата се најде само една земја од Азија, односно Евроазија, а тоа е Грузија.

Европските земји каде што е измерена најдолгата машка гордост се Холандија, деветта на листата со просечна големина од 15,84 см, Франција, 11-та со просечна големина од 15,74 см и Италија, 19-та со просечна големина од 15, 24 см. цм.

Србите – најнадарени во регионот

Србија се најде на 33 место, а просечната големина на пенисот кај нив е 14,75 сантиметри. Хрватска заврши на 35 место, Албанија на 47 место и Македонија на 50 место.

Тоа значи дека на Балканот, најмали пениси имаат мажите од нашата земја.

Инаку, студијата објавена во 2015 година од „British Urology Journal“ во која учествувале 15.000 мажи од три континенти покажала дека просечната големина на пенисот на целата планета е 13,1 сантиметар.

Лекарите велат дека должината на машкиот пенис првенствено ја одредуваат генетските фактори, а не начинот на живот.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ