среда, април 17, 2024
spot_img
ПочетнаМакедонијаМАКЕДОНИЈА СЛАВИ: Љупче Михајлов е новата штипска гордост, освоена брозната на ЕП...
spot_img

МАКЕДОНИЈА СЛАВИ: Љупче Михајлов е новата штипска гордост, освоена брозната на ЕП во Прага

Љупче Михајлов ја освои бронзата на ЕП за јуниори во Прага. Ова е дефинитивно уште еден голем успех на штипскиот и македонски спорт.

Љупче Михајлов, член на КК ШТИП, го освои третото место на ЕП во Прага, за јуниори. Тој го категоријата до 68 кгр го победи Италијанециот Рамос, Мат Аугуст со 3-1 и го освои бронзениот медал.

Така, Љупче Михајлов со пет победи на ЕП стигна до третото место и бронзата.

Љупче Михајлов продолжува по стапките на Емил Павлов, Сашко и Жарк оАрсовски.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ