недела, декември 10, 2023
spot_img
ПочетнаМакедонијаМакедонија завиена во црно: Над 9500 млади годишно заминуваат во странство –...
spot_img

Македонија завиена во црно: Над 9500 млади годишно заминуваат во странство – дома си е дома, но тука нема леб

Како да ги задржиме младите е главниот проблем, а уште поголем проблем и предизвик е како да ги вратиме оние кои веќе заминале. Според податоците од Стопанската комора на Северна Македонија, над 9500 млади ја напуштаат земјава на годишно ниво, што е поразителна бројка.

Но, има и такви кои се одлучиле да се вратат откако завршиле студии во странство.

„Јас лично студирав во странство и се вратив назад, заради повеќе причини, меѓу кои и одговорноста, односно обврската кон домот, на кратко ќе кажам дека дома си е дома, меѓутоа за да остане тоа така треба да има и добар домаќин“, вели Војдан Јорданов.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ