среда, април 17, 2024
spot_img
ПочетнаМакедонијаКоја е вашата дестинација!? - Од 1.Мај Македонците бесплатно ќе се возат...
spot_img

Која е вашата дестинација!? – Од 1.Мај Македонците бесплатно ќе се возат со воз!

Владата, преку Министерството за транспорт и врски и „Железници – Транспорт АД-Скопје“ донесе одлука да се воведе бесплатен превоз во железничкиот сообраќај и тоа:

– Бесплатен превоз на млади лица до 27 години, секоја прва и трета недела во месецот, во период на викенд денови од петок од 12 часот, до понеделник до 12 часот

– Бесплатен превоз на стари лица, жени до 62 години и мажи до 64 години секој втор викенд во месецот (петок, сабота и недела);

– Бесплатен превоз за студенти секој четврток

– Бесплатен превоз за сите ученици во средното образование и тоа еднаш неделно во среда

Бесплатниот превоз се воведува од 1 мај 2022 година, согласно возниот ред на Железници за 2022 година.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ