среда, април 17, 2024
spot_img
ПочетнаМакедонијаКовачевски: Химната создава поделби, зошто и Бугарите да не се борат за...
spot_img

Ковачевски: Химната создава поделби, зошто и Бугарите да не се борат за своите правдини?

Премиерот Димитар Ковачевски со уште една идеја што би требало да создаде позитивна енергија во оваа негативна планета. Имено, тој вели дека македонската химна само создава поделби, а главна причина за тоа е “лагата дека само Македонците се борат за своите правдини.”

Според него многу други нации исто така се борат за своите правдини и тој дел од химната треба да се смени.

„Не знам. Македонците се борат за своите правдини?!? А шо, као демек не се борат Бугарите за своите правдини? А Грузијците? Украинците? Шпанците? Германците? Тие не се борат за своите правдини? Не знам, мислам можеби тој дел треба да се смени” – изјави Ковачевски.

Текстот е сатира, превземан од кооперација.мк.

Извор: Ковачевски: “Химната создава поделби. Зошто и Бугарите да не се борат за своите правдини?” (kooperacija.mk)

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ