четврток, септември 21, 2023
Google search engine
ПочетнаШтип NewsЗа првпат после 30 години, жителите на населба Пребег ќе добијат ново...
spot_img

За првпат после 30 години, жителите на населба Пребег ќе добијат ново спортско игралиште (ФОТО)

За првпат после 30 години, жителите на населба Пребег ќе добијат ново спортско рекреативно игралиште на кое ќе биде поставена специјализирана вештачка трева за мал фудбал.

Игралиштето ќе биде целосно оградено со заштитна ограда и целосно осветлено, заради подобра функционалност и безбедност во вечерните часови.

Ова катче ќе биде збогатено со детски содржини за најмалите како и целосно хортикултурно уредување на околниот простор.

Општина Штип најави дека и во иднина ќе продолжи со реализирање на ветените проекти кон граѓаните.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ