вторник, ноември 28, 2023
Google search engine
ПочетнаМакедонијаЖиви и здрави, кој ќе дочека ќе патува во 2027 година преку...
spot_img

Живи и здрави, кој ќе дочека ќе патува во 2027 година преку железничката пруга од Скопје до Софија, а од 2030 ќе се патува со воз до Драч

Поинтензивна соработка во изградбата на Коридорот 8 најавија раководителите на железничката инфраструктура од Северна Македонија, Бугарија и Албанија, кои вчера одржаа трилатерален состанок во Софија и потпишаа протокол за соработка.

До 2027 година ќе патуваме со воз помеѓу Софија и Скопје, а по 2030 година ќе можеме да одиме на море во Албанија, бидејќи транспортниот коридор 8 ќе биде изграден, изјави Красимир Папукчииски, генерален директор на државната бугарска компанија Железничка инфраструктура, јави БТА.

Поинтензивна соработка во изградбата на Коридорот 8 најавија раководителите на железничката инфраструктура од Северна Македонија, Бугарија и Албанија, кои вчера одржаа трилатерален состанок во Софија и потпишаа протокол за соработка.

До 2027 година ќе патуваме со воз помеѓу Софија и Скопје, а по 2030 година ќе можеме да одиме на море во Албанија, бидејќи транспортниот коридор 8 ќе биде изграден, изјави Красимир Папукчииски, генерален директор на државната бугарска компанија Железничка инфраструктура, јави БТА.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ