понеделник, април 15, 2024
spot_img
ПочетнаМакедонија„Ежење до коска“: Пиринска Македонија докажа дека постојат Македонците - Погледнете како...
spot_img

„Ежење до коска“: Пиринска Македонија докажа дека постојат Македонците – Погледнете како се негува македонската нација, култура и традиција (ВИДЕО)

На социјалните мрежи се појави видео од тоа како се негува македонската култура во Пиринска Македонија во едно средно училиште.

На видеото се слуша македонската песна „Што имала ксмет стамена“, а децата играорци изиграа прекрасно оро.

https://video.fskp1-2.fna.fbcdn.net/v/t42.1790-2/10000000_432762812037055_3564661038434236999_n.mp4?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=985c63&efg=eyJybHIiOjU0NSwicmxhIjoxNTIyLCJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6InN2ZV9zZCJ9&_nc_ohc=8mykv5jl4VwAX-7HEE7&_nc_oc=AQmkGjZB9BC-w8HPMa17ZPSTN2oEXRqDlGUtHbme_j4BbvfPd94lb6WCGvRA12FGdRY&rl=545&vabr=303&_nc_ht=video.fskp1-2.fna&edm=AGo2L-IEAAAA&oh=00_AT9NORktRR7dW1oULxGw0K2T51A6Gd_h47aScpCyflq80Q&oe=62BEEF28

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ