среда, април 17, 2024
spot_img
ПочетнаМакедонијаЕве како изгледа народен пратеник во Македонија: На 100.000 денари плата, Ѓавoчанова...
spot_img

Еве како изгледа народен пратеник во Македонија: На 100.000 денари плата, Ѓавoчанова наплатила 645,477 денари за патни трошоци!

Пратеничката Драгица Ѓавочанова за нејзиниот тригодишен мандат наплатила 645 477 денари за патни трошоци, покрај нејзината пратеничка плата што изнесува над 100,000 денари !

Овој факт, ја става Ѓавочанова помеѓу топ 5 пратеници со најмногу наплатени патни трошоци. Дали безгласната пратеничка некогаш има земено збор на пратеничката говорница во Собранието на РМ, со цел да даде предлог или да побара решение за веќе постоечките проблеми во Општина Богданци.

Дали во овие три години, пратеничката изусти збор за Регионалниот пат Р 1109, за негова реконструкција, иако сите знаеме дека во предвечерието на изборите, доби гласови и подршка за остварување на овој проект кој е од витално значење за развојот на општината.

Народот со реакција на социјалните мрежи: Време е, пратениците кои не работат за доброто на граѓаните, а кои ги користат сите бенефити на функцијата, да станат минато.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ