петок, април 12, 2024
spot_img
ПочетнаШтип NewsДенеска во Штип се доделија признанија на истакнати воспитно-образовни работници (ФОТО)
spot_img

Денеска во Штип се доделија признанија на истакнати воспитно-образовни работници (ФОТО)

По повод “5ти Октомври Светскиот ден на учителот” , Општина Штип традиционално организираше Свечена академија на која доделивме награди и признанија на истакнатите воспитно-образовни работници од детските градинки, основните и средните општински училишта, за посебен придонес во воспитно образовната дејност и нивното лично вложување.

Град Штип, градот под Исарот е лулка на писменоста од дамнина а учителите со нивното секојдневно и несебично залагање се вистински продолжувачи на вековната традиција, учителството.

Локалната самоуправа упатува поддршка до учителите да продолжат да воспитуваат успешни генерации, успешни граѓани кои понатаму ќе се вложуваат и напредуваат во град Штип и Македонија, затоа што сите ние го продолжуваме аманетот кој ни е оставен како свет на културен натпревар меѓу народите.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ