недела, декември 10, 2023
spot_img
ПочетнаМакедонијаДве недели без настава, што советуваат психолозите?
spot_img

Две недели без настава, што советуваат психолозите?

Не смеете да дозволите децата да бидат оставени сами на себе во периодов кога образованието е во штрајк, а воедно се приближува крајот на учебната година, предупредуваат психолозите. Родителите треба повеќе да се ангажираат и да работат со децата за да се совлада градивото. Доколку се на работа, комуникацијата мора да биде поинтензивна, советуваат психолозите. Се може да се постигне без децата да се трауматизираат.

Сепак, психолзите не исклучуваат дека краткиот рок за заклучување на оценките, особено за матурскиот испит може да предизвика стрес кај младите.

Штрајкот трае веќе две недели, а до крајот на учебната година остануваат помалку од два месеца.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ