петок, април 12, 2024
spot_img
ПочетнаМакедонијаДаниел Христов од Штип ќе учествува на престижна олимпијада по природни науки...
spot_img

Даниел Христов од Штип ќе учествува на престижна олимпијада по природни науки во Колумбија

Интернационалната јуниорска олимпијада по природни науки (IJSO) ќе се одржи во Богота, Колумбија во период од 2 декември до 12 декември оваа година. Македонија ќе ја претставуваат шест ученика и тоа: Даниел Христов од Штип, Теона Ана Георгиевска и Марко Серафимовски од Скопје, Искра Нечаковска и Олег Трајковски од Битола и Михаил Шапчески од Прилеп.

Учениците за олимпијадата ги подготвуваат Друштво на физичари на Република Македонија (ДФРМ), Сојуз на хемичарите и технолозите на Македонија (СХТМ) и Македонско биолошко друштво (МБД), два дена во неделата на ПМФ во Скопје. Исто така децата ќе бидат придружувани со по еден водач од секое друштво. Даниел Христов, единствениот претставник од Штип и Истокот на оваа престижна Меѓународна олимпијада.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ