недела, декември 10, 2023
spot_img
ПочетнаМакедонија„Градски паркинг“ ги намали цените за паркирање во Скопје
spot_img

„Градски паркинг“ ги намали цените за паркирање во Скопје

Од 5 до 25 денари ќе се намалат цените за паркирање на паркинзите со кои располага Јавното претпријатие „Градски паркинг“, соопштија од Град Скопје.

Одлуката ја донел Управниот одбор на претпријатието, а новите цели за паркирање ќе почнат да важат од 1 март 2022.

Според одлуката предвидено е намалување на цените за зонско паркирање и тоа:

  • Во зона А0 цената се намалува од 100 на 75 денари за еден час;
  • Во зона А цената се намалува од 50 на 40 денари за еден час;
  • Во зона Б цената се намалува од 40 на 30 денари за еден час;
  • Во зоните Ц и Д цената се намалува од 30 на 25 денари за еден час.
ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ