четврток, март 30, 2023
Google search engine
ПочетнаМакедонијаГо дочекавме и тоа: Додека Ковачевски слави, Македонците муслимани од Дебарско-Струшкиот крај...
spot_img

Го дочекавме и тоа: Додека Ковачевски слави, Македонците муслимани од Дебарско-Струшкиот крај ќе протестираат во одбрана на македонскиот јазик!

Жителите на струшкото село Подгорци најавија масовни протести за одбрана на македонскиот јазик.

Според информациите на организаторот, целта е да се крене гласот и на оваа група сограѓани против најновите обиди за асимилација на уште еден атрибут на државата.

Подгорци е едно од најголемите македонски села, населено претежно со Македонци со исламска вероисповед кои, ете, уште еднаш потврдија дека се достојни бранители на македонската кауза.

Според најавите, се очекуваат слични манифестации на граѓански револт и во останатите краишта каде живеат Македонците муслимани, а особено во дебарскиот крај.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ