петок, април 19, 2024
spot_img
ПочетнаШтип News„Генералка викенд“ во Штип - Општината организираше еко акција за почист град!...
spot_img

„Генералка викенд“ во Штип – Општината организираше еко акција за почист град! (ФОТО)

Општина Штип со организацијата „Man And Mountain“, како и компаниите Пакомак и Пивара Скопје, денес ја организираше еко акцијата „Генералка Викенд“.

Во акцијата беа вклучени вработените од Јавните претпријатија, вработените во Општина Штип, планинарско друштво “Лисец”, како и сите заинтересирани граѓани, кои со заеднички сили собраа над 250 вреќи отпад од 3 локации во градот.

За сметка на собраната количина отпад, Општина Штип ќе добие еквивалентен број на садници, со кои ќе ја раззелениме нашата општина.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ