сабота, април 13, 2024
spot_img
ПочетнаШтип NewsВо Штип се воведува јавен превоз со дневен билет од 25 денари
spot_img

Во Штип се воведува јавен превоз со дневен билет од 25 денари

Советот на Општината Штип ја изгласа одлуката за субвенционирање на општинскиот јавен линиски превоз, а беа донесени и другите законски основи за воспоставување на јавен линиски превоз.

Со години па и децении граѓаните на Штип немаат можност како и граѓаните на другите општини да користат јавен превоз, туку целата општина е потпрена на можностите на такси превозот.

Со усвоената одлука, утврден е тарифен систем на превоз на патници, според кој се воспоставуваат три зони, и тоа градска зона, со цена од 25 денари дневен билет и месечен од 600 денари. Зона 2 се однесува на населбите Балканска и Македонка, со цена од 30 денари дневен билет и 700 денари месечен билет. И третата зона се однесува на Три Чешми, Чардаклија и Стар Караорман, каде дневниот билет чини 40 денари и 900 денари за месечен билет….

Повеке на www.mms.mk

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ