среда, април 17, 2024
spot_img
ПочетнаСветБил Гејтс со нова книга, „Како да се спречи следна пандемија“
spot_img

Бил Гејтс со нова книга, „Како да се спречи следна пандемија“

Соосновачот на Мајкрософт, Бил Гејтс напиша книга за тоа како да се спречи следна пандемија и верува дека коронавирусот би можела да биде последна пандемија.

Гејтс истакнува дека коронавирусот јасно ставил до знаење дека приоритет мора да биде отстранувањето на заканите кои би можеле да бидат предизвик за следна пандемија. Наведува дека ја следи пандемијата од самиот почеток и дека од стручните лица со кои соработувал научил многу.

Посочува дека преку книгата сака да сподели што научил од експертите со кои соработувал, а за да придонесе во спречување на појавата на нови пандемии.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ