сабота, април 20, 2024
spot_img
ПочетнаМакедонијаАстрономски колапс: Македонија има најголем раст на цената на горивата во цела...
spot_img

Астрономски колапс: Македонија има најголем раст на цената на горивата во цела Европа!

Горивата во Македонија се во постојан раст, а сега излезе список дека растот на цената е најголем во Европа.

Од 1 февруари 2022 година растот на цената на горивата во Македонија е од околу 51 отсто до 65 отсто.

„Владата на Република Македонија дозволи најголем раст на цената на горивата во споредба со сите европски држави…

За споредба во другите држави низ Европа растот на цената, во истити период, е следниот:

Италија: 7%

Германија:12%

Словенија: 13%

Холандија: 17%

Франција: 19%

Белгија: 21%

Словачка: 22%

Чешка: 22%

Хрватска: 22%

Романија: 23%

Шведска: 27%

Грција: 27%

Естонија: 29%

Бугарија: 29%

Финска: 31%

Шпанија: 31%

Латвија: 32%

Луксембург: 32%

Данска: 36%

Литванија: 36%

Австрија: 37%

Полска: 50%“

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ