четврток, септември 29, 2022
Google search engine
ПочетнаШтип NewsШтипското училиште Димитар Влахов доби целосно опремена сензорна соба за децата со...
spot_img

Штипското училиште Димитар Влахов доби целосно опремена сензорна соба за децата со посебни потреби – Проект за поддршка на учениците со попреченост (ФОТО)

Денес беше пуштена во употреба целосно опремена сензорна соба со реквизити и стимулативни алатки во основното училиште Димитар Влахов. Оваа соба пред се е наменета за децата со посебни потреби кои се вклучени во редовната настава во самото училиште, а истата ќе може да се користи и од страна на децата со типичен развој при работа во групи.

Оваа сензорна соба е отворена со кофинансирање од Општина Штип преку Фондацијата “Чекор по Чекор” која го спроведува проектот “ Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран”.

Овој проект нека биде пример за целосно вклучување на учениците со попреченост во образовните текови и подобрување на инклузивноста во образовниот процес во град Штип.

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
Google search engine
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ